iPad aansluiten op de TV

De Ipad kent de meest prachtige oplossing voor het bekijken van fotos, films en andere bestanden. Soms zou het mooi zijn om deze bestanden op een wat groter scherm te hebben. Gelukkig behoort dit tot de mogelijkheden! Op deze pagina worden de verschillende mogelijkheden besproken. Het aansluiten van de Ipad op de tv is makkelijker en goedkoper dan je denkt.

De mogelijkheden
Ruim genomen zijn er twee mogelijkheden voor het aansluiten van de Ipad op de tv. Er kan gekozen voor een directe bekabelde verbinding. Er kan ook gekozen worden voor een draadloze verbinding. Voor de bekabelde verbinding is er een speciale kabel nog. Voor de draadloze verbinding is er een speciaal kastje nodig.

Er zijn eigenlijk weinig verschillen tussen de verschillende vormen van bekabelde verbindingen. Allereerst is er een omzetter nodig voor de brede Ipad ingang. De omzetter wordt aangesloten waardoor er een opening ontstaat voor een HDMI kabel. De HDMI kabel kan op de omzetter worden aangesloten en direct op de tv worden ingeplugd. Stem af op het juiste kanaal en de verbinding is gelegd!

Een kastje
Een kabel kost vaak nog geen €10,-. Toch kiezen er veel mensen voor een kastje. Een kastje kent meestal een aantal verschillende opties. Het is met een kastje niet alleen mogelijk om de Ipad met de tv te verbinden. Ook de laptop of PC kan via een kastje met de tv worden verbonden. Het zogenaamde kastje wordt meestal Media Box of Apple tv genoemd. De verschillende kastjes doen vrijwel hetzelfde. De prijzen variëren tussen de €100,- en €300,-.

Draadloos of bekabeld?
Het is moeilijk kiezen tussen bekabeld en draadloos. Aan de ene kant is een draadloze verbinding namelijk prijzig, terwijl bekabeld weer niet mooi is. Je moet jezelf proberen af te vragen hoevaak je gebruik maakt van de verbinding. Maak je vaak en intensief gebruik van de Ipad op de tv? Dan is een draadloze verbinding misschien best een goeie investering.

Kijk je alleen de vakantiefotos vanaf de Ipad op de tv? Dan kan er beter gekozen worden voor een bekabelde verbinding. Je bespaart hier veel geld mee. De kwaliteit van een bekabelde of draadloze verbinding is meestal gelijk. Om de kwaliteit van een draadloze verbinding te waarborgen is het verstandig een hoge verbindingssterkte te hebben. Een slechte WiFi verbinding komt de verbinding tussen de Ipad en tv niet ten goede. Hoe verder het signaal komt, hoe gemakkelijker de kwaliteit kan worden behouden.