Live voetbal op je iPad

Wil je ook graag live voetbal kijken op je iPad? Het is soms nog een hele zoektocht om de juiste app te vinden.. en.. sommige apps worden ook weer geblokkeerd. Vandaar deze pagina, hier houden we bij welke apps beschikbaar zijn en hoe je het beste live voetbal kunt gaan kijken op je tablet.

Mijn TV App voor je iPad

mijntvappVia mijn TV app kan je de bekende livestreams allemaal direct op je iPad gaan bekijken. Dit is een veel gebruikte applicatie en die zien we dan ook niet zomaar weggaan. Alle bekende tv zenders waar voetbal op word uitgezonderd worden ondersteund. De app is gratis te downloaden in de App store. Deze app ondersteund maar liefst 100 zenders! Ook als je niet alleen voetbal wilt zien is deze app zeer handig. Een echte aanrader.

NosBall.com kijken op je iPad

Update: Helaas deze website is offline gehaald. NosBall.com was voorheen de bekende site onsball.net. Deze site bied nog niet zo heel lang livestreams aan, maar toch is het een echte aanrader. De site moet je wel bereiken met een truukje omdat alle livestreams in Flash zijn. Flash is natuurlijk niet ondersteund op je iPad. Om de flash streams te kunnen bekijken heb je de Puffin browser nodig. Deze is gewoon te vinden in de Appstore en werkt net zoals Safari alleen dan mét Flash. Als je die app hebt geinstalleerd surf je gewoon naar nosball.com om de gewenste live stream op te zoeken. Het lijkt een omweg maar als het geïnstalleerd is vind je hier wel de meeste (en exclusieve) live streams van voetbalwedstrijden.

 

Specifieke clubs vaak via hun eigen website
Wat je altijd even kunt bekijken als je favoriete club speelt of dat er via hun eigen site misschien een live stream word aangeboden. Ajax deed dit eerder bij elke wedstrijd van ajax zelf. Wel zo makkelijk voor de fans die thuis moeten blijven! Het is dus altijd het controleren waard.

Een voorbeeld hiervan uit België: Club Brugge Nieuws

Is het kijken van live streams via een app illegaal?

Wanneer je live voetbal gaat kijken op je iPad ben je dan illegaal bezig? Het ligt er maar net aan. De app hierboven genoemd, MijnTV is helemaal legaal. Het nadeel hiervan is dat het wel beperkt is waardoor je misschien niet elke website live kunt gaan volgen. Wil je meer (bijv. via NosBall update: nu offline) dan is het vaak niet helemaal legaal en wat moeilijker met een omweg. Word je direct aangeklaagd? Natuurlijk niet. Het is meer dat de eigenaren van de site een risico nemen. Kortom wat we op deze website vertellen is legaal voor de gebruiken. Als we niet zeker zijn of het legaal is verwijzen we er ook niet naar toe.